[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Podczas, gdy niektórzy uczniowie intensywnie ‘zakuwają’ i walczą o lepsze wyniki na świadectwie (żeby nie powiedzieć, że walczą o przetrwanie), inni już powoli zaczynają czuć ducha wakacyjnego, a do szkoły zaglądają tylko i wyłącznie w celach towarzyskich albo po to, aby nauczyć się czegoś nowego, zgłębić tajniki przygotowania jednego z najpopularniejszych dań na świecie – pizzy. Uczniowie klasy III branżowej szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz oraz uczniowie II i III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w warsztatach z wypiekania pizzy przeprowadzonych przez pana Tomasza Wolskiego, certyfikowanego Pizzaiolo Verace oraz szefa kuchni w Pieniny Grand Hotel w Szczawnicy. Było trochę teorii, trochę historii, a przede wszystkim dużo praktyki z przygotowania, wyrabiania, formowania ciasta, komponowania i wypiekania idealnej pizzy. Krótko mówiąc było intensywnie, ale przede wszystkim smacznie i pachnąco.
Dziękujemy serdecznie za inspirujące warsztaty, mnóstwo wiedzy, możliwość poznania największych tajemnic wypiekania pizzy oraz za bagaż niezapomnianych doświadczeń.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery gallery_type=”carousel” ids=”10892,10893,10894,10895,10896,10897,10898,10899,10900,10901,10902,10903,10904,10905,10906,10907,10908,10909,10910,10911″ hide_image_title=”yes” hide_image_caption=”yes” items_per_page=”5″ carousel_popup=”yes”][/vc_column][/vc_row]