zsckr@nowytarg.pl

ul. Kokoszków 71, 34-400 Nowy Targ

Kwalifikacyjne kursy zawodowe

Strona główna – Kwalifikacyjne kursy zawodowe

ROL. 04 Prowadzenie produkcji rolniczej

Zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach realizowane są następujące przedmioty: bezpieczeństwo i higiena pracy w rolnictwie, język obcy w rolnictwie, podstawy działalności gospodarczej, przepisy ruchu drogowego, produkcja roślinna, produkcja zwierzęcą, technika w rolnictwie, zajęcia praktyczne.

Warunkiem ukończenia kursu jest zaliczenie wszystkich przedmiotów i zdanie egzaminu końcowego. Po ukończeniu KKZ słuchacz otrzymuje zaświadczenie ukończenia kwalifikacyjnego kursu zawodowego wydane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej potwierdzające zdobycie kwalifikacji zawodowych.

Dokument ten upoważnia do przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie. Egzaminy organizowane są przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną, ale odbywają się w szkole. Po zdaniu egzaminu kursant otrzymuje świadectwo/dyplom potwierdzające kwalifikacje w zawodzie Rolnik (Kod zawodu: 613003).

Previous slide
Next slide

Po uzupełnieniu kwalifikacji o ROL.05 Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie słuchacz możne uzyskać tytuł technik agrobiznesu, a po uzupełnieniu kwalifikacji o ROL.10 Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej słuchacz może uzyskać tytuł technik rolnik.

Harmonogram kwalifikacyjnego kursu zawodowego w zawodzie
Rolnik w roku szkolnym 2024/2025

Previous slide
Next slide

HGT.02 Sporządzanie i wydawanie dań

Zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach realizowane są następujące przedmioty: wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, język obcy w gastronomii, technologia gastronomiczna z towaroznawstwem,  zasady żywienia, zajęcia praktyczne.

Warunkiem ukończenia kursu jest zaliczenie wszystkich przedmiotów i zdanie egzaminu końcowego. Po ukończeniu KKZ słuchacz otrzymuje zaświadczenie ukończenia kwalifikacyjnego kursu zawodowego wydane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej potwierdzające zdobycie kwalifikacji zawodowych.

Dokument ten upoważnia do przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie. Egzaminy organizowane są przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną, ale odbywają się w szkole. Po zdaniu egzaminu kursant otrzymuje świadectwo/dyplom potwierdzające kwalifikacje w zawodzie Kucharz (Kod zawodu: 512001).

Po uzupełnieniu kwalifikacji o HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych słuchacz może uzyskać tytuł technik żywienia i usług gastronomicznych.

Ważne dokumenty

  1. Podanie o przyjęcie oraz kwestionariusz – do pobrania >>PODANIE  >>KWESTIONARIUSZ
  2. Świadectwo ukończenia szkoły;
  3. Zdjęcie (1 szt., format legitymacyjny);
  4. Zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia na KKZ (skierowanie do pobrania w sekretariacie szkoły);
  5. Dowód osobisty do wglądu.

Kompletne i poprawnie uzupełnione dokumenty można składać w sekretariacie szkoły od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 15.00.

Więcej informacji pod nr 182662771 w godz. 8-15 lub zsckr@nowytarg.pl