Z radością informujemy, że w ramach akredytacji uzyskanej przez naszą szkołę, realizujemy projekty nr 2024-1-PL01-KA121-VET000199627 oraz 2023-1-PL01-KA121-VET000126043, dofinansowane przez Unię Europejską.
Projekty skierowane są do 24 uczniów klas II – IV Technikum, kształcących się w zawodach technik technologii żywności i technik żywienia i usług gastronomicznych, uczęszczających do naszej szkoły w roku szkolnym 2024/2025. Zakwalifikowani do projektów uczniowie wraz z opiekunami wezmą udział w zagranicznej mobilności zawodowej, która odbędzie się we Francji w terminie od 27 kwietnia 2025 r. do 10 maja 2025 r.
Udział w tych projektach umożliwi młodzieży kształcącej się w branży gastronomicznej poznanie ciekawych ścieżek rozwoju zawodowego, podniesienie kompetencji językowych oraz wzbogacenie wiedzy praktycznej i teoretycznej zdobytej w szkole o nowe doświadczenia.
Chcąc zgłosić chęć udziału w projektach, należy złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy do 7 marca 2025 r. do godziny 12:00 oraz podpisać listy akceptacji regulaminów rekrutacji oraz uczestnictwa w projekcie. Formularze zgłoszeniowe można pobrać u pani Magdaleny Noworolnik oraz na stronie internetowej szkoły.
Wszelkie informacje o projektach oraz wyniki rekrutacji będziemy na bieżąco publikować na stronie szkoły. Dodatkowo, pani Magdalena Noworolnik będzie udzielać wszelkich informacji dotyczących realizacji projektów i planowanych działań.
Harmonogram rekrutacji:
20 – 21. 02. 2025 r. | spotkanie informacyjne dla zainteresowanych uczniów |
24.02.2025 r. | rozpoczęcie rekrutacji |
07.03.2025 r. | zamknięcie zgłoszeń |
14.03.2025 r. | ogłoszenie wyników rekrutacji |
17 – 21.03.2025 r. | termin składania odwołań od decyzji Komisji Rekrutacyjnej |
24.03.2025 r. | ogłoszenie ostatecznych wyników rekrutacji |
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!
Załączniki:
1. Regulamin rekrutacji do projektu