zsckr@nowytarg.pl

ul. Kokoszków 71, 34-400 Nowy Targ

Wyróżnienie dla Piotra Waksmundzkiego oraz Adriana Sołtysa na prestiżowym konkursie kulinarnym

Wyróżnienie dla Piotra Waksmundzkiego oraz Adriana Sołtysa na prestiżowym konkursie kulinarnym

Wyróżnienie dla Piotra Waksmundzkiego oraz Adriana Sołtysa na prestiżowym konkursie kulinarnym

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Piotr Waksmundzki i Adrian Sołtys, uczniowie klasy III Branżowej Szkoły I stopnia kształcący się
w zawodzie kucharz, zdobyli wyróżnienie podczas XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla Szkół Gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Finał konkursu odbył się 23 listopada 2024 r. w Warszawie.
Młodzi kucharze, pod okiem doświadczonego profesora Roberta Stanka oraz utalentowanego szefa kuchni Marcina Gruszki stworzyli niezwykle oryginalne danie. W swoim przepisie wykorzystali takie regionalne produkty jak jagnięcina podhalańska, oscypek i obwarzanek krakowski.
Młodym Kucharzom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery gallery_type=”carousel” ids=”14982,14983,14984,14985,14986,14987,14988″ carousel_popup=”yes”][/vc_column][/vc_row]

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH