zsckr@nowytarg.pl

ul. Kokoszków 71, 34-400 Nowy Targ

zsckr@nowytarg.pl

ul. Kokoszków 71, 34-400 Nowy Targ

Życie nie zawsze układa się jak chcemy, ale zawsze jest pizza.

Życie nie zawsze układa się jak chcemy, ale zawsze jest pizza.

Życie nie zawsze układa się jak chcemy, ale zawsze jest pizza.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Podczas, gdy niektórzy uczniowie intensywnie ‘zakuwają’ i walczą o lepsze wyniki na świadectwie (żeby nie powiedzieć, że walczą o przetrwanie), inni już powoli zaczynają czuć ducha wakacyjnego, a do szkoły zaglądają tylko i wyłącznie w celach towarzyskich albo po to, aby nauczyć się czegoś nowego, zgłębić tajniki przygotowania jednego z najpopularniejszych dań na świecie – pizzy. Uczniowie klasy III branżowej szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz oraz uczniowie II i III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w warsztatach z wypiekania pizzy przeprowadzonych przez pana Tomasza Wolskiego, certyfikowanego Pizzaiolo Verace oraz szefa kuchni w Pieniny Grand Hotel w Szczawnicy. Było trochę teorii, trochę historii, a przede wszystkim dużo praktyki z przygotowania, wyrabiania, formowania ciasta, komponowania i wypiekania idealnej pizzy. Krótko mówiąc było intensywnie, ale przede wszystkim smacznie i pachnąco.

Dziękujemy serdecznie za inspirujące warsztaty, mnóstwo wiedzy, możliwość poznania największych tajemnic wypiekania pizzy oraz za bagaż niezapomnianych doświadczeń.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery gallery_type=”carousel” ids=”10892,10893,10894,10895,10896,10897,10898,10899,10900,10901,10902,10903,10904,10905,10906,10907,10908,10909,10910,10911″ hide_image_title=”yes” hide_image_caption=”yes” items_per_page=”5″ carousel_popup=”yes”][/vc_column][/vc_row]

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH