Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie wirtualnie otwiera swe podwoje

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie wirtualnie otwiera swe podwoje 1024 680 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu

Maturzyści powoli zbliżają się do finiszu edukacji w technikum. W ramach odskoczni od gorączkowych przygotowań do egzaminu, a i w ramach dopingu do uzyskania wysokich wyników, młodzież z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum weterynaryjnego miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, uczestnicząc w zdalnych spotkaniach promujących różne kierunki studiów. Jak działa strzelba genowa, jak rozpoznać żywność wolną od GMO, dlaczego po zjedzeniu transgenicznej sałaty uzyskuje się odporność na żółtaczkę albo jak pozyskać odpadowe pierze dla przemysłu spożywczego – to tylko nieliczne z ciekawych problemów inspirujących do podjęcia studiów na takich kierunkach jak dietetyka, technologia żywności i żywienie człowieka, medycyna behawioralna zwierząt czy bioinżynieria. Oferta dydaktyczna została przedstawiona w sposób rzetelny i, co ważne, atrakcyjny. Uczelnia, oprócz studiowania w nowoczesnej, rozwijającej się placówce, zapewnia również możliwość odbywania staży i praktyk zagranicznych, stypendia, realizację zainteresowań i pasji, a wszystko to w pięknej scenerii Lublina.
Dodatkowo pod adresem maturzystów skierowane zostało zaproszenie na dni otwarte on-line, które odbędą się dniach 7- 9 kwietnia.
Oczywiście, życzymy naszym maturzystom, aby znaleźli się w przyszłości wśród studentów lubelskiej uczelni. Pamiętajcie jednak: przepustką jest matura, warto się do niej przygotować!

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH